Air conditioning

Werking van air conditioning

Air conditioning zorgt voor een aangename temperatuur en vermindert de luchtvochtigheid in de auto. Een air conditioning systeem bestaat uit een compressor, condensor, expansieklep en verdamper en gebaseerd op de omgekeerde Carnot cyclus. De belangrijkste thermodynamische principes zijn compressie, condensatie, expansie en verdamping.

 Omgekeerde carnot cycli

Het hart van elk air conditioning systeem is de compressor. Doorgaans maken auto's gebruik van een zogenoemde draaiende of rol compressor die aangedreven wordt door de motor via een multiriem. De compressor comprimeert de ingaande koudemiddel in gas vorm waardoor de druk wordt verhoogt. De drukverhoging is afhankelijk van het gebruikte koudemiddel; doorgaans wordt er R134a gebruikt in auto's. Vervolgens verandert de toestand van de gecomprimeerde koudemiddel door de condensor van gas vorm naar vloeibare vorm. Dit gebeurt doordat er koude lucht langs de condensor stroomt waardoor de temperatuur van het koudemiddel afneemt. De expansieklep verlaagt de druk van het koudemiddel waardoor gelijktijdig de temperatuur nog verder afneemt. Dit maakt het mogelijk dat, naarmate er warme lucht langs de verdamper stroomt, het koudemiddel warmte absorbeert van de auto.

Wanneer uw air conditioning laten reviseren of vervangen

Het meest voorkomende probleem bij airco systemen is onvoldoende koudemiddel. Hierdoor kunnen er allerlei storingen ontstaan in uw airco systeem. Mogelijke symptomen zijn:

Audi 200 AC compressor

Air conditioning revisie

Als de airco compressor niet meer naar behoren functioneert, is reviseren in veel gevallen mogelijk. De specialisten van Auto Elect B.V. kunnen uw airco compressor reviseren en weer opleveren als nieuw. De revisie gebeurt met de uiterste zorg en uitsluitend originele onderdelen om de kwaliteit te waarborgen. Daarnaast leveren wij ook nieuwe compressoren, condensors, verdampers, drogers, filters en expansiekleppen.

Het is niet altijd mogelijk om de airco compressor van uw klassieke auto te vervangen voor een nieuw exemplaar. In veel gevallen worden er geen nieuwe airco compressoren meer gemaakt waardoor er simpelweg geen beschikbaarheid voor is. U kunt vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden voor uw defecte airco compressor van uw klassieke auto.

AC compressor testen
AC compressor testen

Kwaliteitseisen en garantiebepalingen

Alle gereviseerde en nieuwe airco compressoren van Auto Elect B.V. voldoen aan hoge kwaliteitseisen. De airco compressoren worden uitvoerig getest onder de zwaarste omstandigheden en afgesteld met zelf ontwikkelde testapparatuur en gereedschappen. Wij geven twee jaar garantie op onze producten.

AC compressors